Paasto- ja rukousviikot 2015: Päivä 3, Matt. 6:33

6:33 –strategia

Useimmat vaativat hommat onnistuvat paremmin hyvän strategian avulla. Urheilujoukkueen menestykseen vaikuttaa valmentajan pelikirja. Jos haluat raitistua tai laihduttaa, maailmassa on AA:n tai Painonvartijoiden kaltaisia ohjelmia. Elämä on niin vaikea laji, että mielestäni siihen tarvitsee selkeän ja yksinkertaisen ohjeen. Itselleni se on löytynyt Matteuksen evankeliumista: ”Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.” (Matt. 6:33 KR -38)

Tämä ytimekäs ohje ja sitä seuraava lupaus on ollut elämäni mottona jo yli kaksikymmentä vuotta. Kuulen noissa sanoissa Jeesuksen kertovan hyvän elämän salaisuudesta sen kaikkein oleellisimman. Jos ja kun laitat Jumalan tahdon ensimmäiseksi elämässäsi, Taivaan Isä lupaa pitää huolen lopusta. Tämä ”Jumala ensin” -periaate on auttanut minua elämän isoissa ja pienissä kysymyksissä. Vaikkapa kun mietin ajankäyttöäni ja tärkeysjärjestyksiä, Jumalalle ensin. Loput hommat tulevat hoidetuksi ajallaan. Tai kun saan tienestit, pienet tai suuret, Jumalalle ensin. Jumalan siunaama 90% on enemmän kuin 100% omalla ymmärrykselläni laskelmoitu valuutta jne.

Olenko aina onnistunut etsimään ensin Jumalaa? No en todellakaan. Mutta jos minulla ei ole selkeää strategiaa, etsimiseni tapahtuu vielä harvemmin, jos koskaan. Onko Jumala sitten antanut kaiken? Ei kaikkea mitä olen pyytänyt, mutta rakkautensa mukaan juuri sopivasti sen minkä, hän on parhaakseni tiennyt. 6:33 -strategia pelittää!

Panu, 43 v.

Kategoria(t): Paasto- ja rukousviikot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentit on suljettu.